Οικόπεδο στον Πλαταμώνα

Αυτό το κομμάτι γης, όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες, βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Πλαταμώνα, ενός από τα πιο σημαντικά θέρετρα της νότιας Πιερίας και της ανατολικής πλευράς του Ολύμπου. Η απόστασή του από την πιερική ακτή, την αποκαλούμενη και Ολυμπιακή Ριβιέρα, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σε άλλο κεφάλαιο αυτού του ιστότοπου, είναι μικρότερη από 100 μέτρα. Η έκτασή του είναι 4.385 τ.μ. και είναι ένα απολύτως ελεύθερο οικόπεδο προς δόμηση. Με τις σημερινές συνθήκες μπορεί να ανεγερθεί σ’ αυτό ένα κτίριο μέχρι 800 τ.μ., αλλά αυτό μπορεί και να αλλάξει, επ’ ωφελεία του ιδιοκτήτη. Είναι κατάλληλο για την ανέγερση ιδιωτικής κατοικίας ή ενός μικρού ξενοδοχείου ή κάθε άλλης κατάλληλης για την περιοχή επαγγελματικής εγκατάστασης.

Τις τελευταίες δεκαετίες ο Πλαταμώνας ζει κυρίως από τον τουρισμό. Είναι ένα παλιό ψαροχώρι, που εξελίχθηκε σε θέρετρο υψηλών προδιαγραφών, λόγω του γραφικού και κατάφυτου καταπράσινου τοπίου που κυριαρχεί και στεφανώνεται από το παλιό μεσαιωνικό κάστρο στον παρακείμενο λόφο. Άλλωστε ολόκληρη η νότια πλευρά της Ολυμπιακής Ριβιέρας, ξεκινώντας από το Λιτόχωρο και μέχρι τους Νέους Πόρους είναι μία συνεχής παραλιακή γραμμή γαλάζιων και ζαφειρένιων νερών, που αναζωογονούν τη γή και τους επισκέπτες από την καλοκαιριάτικη ζέστη, που ποτέ δεν είναι ανυπόφορη εδώ.

Ο Πλαταμώνας βρίσκεται σε απόσταση εκατό χιλιομέτρων από την Θεσσαλονίκη και λιγότερο άπό πενήντα χιλιόμετρα από τις πλησιέστερες πόλεις, δηλαδή την Λάρισα και την Κατερίνη. Αυτές οι αποστάσεις θεωρούνται μηδενικές για τα σημερινά μεταφορικά μέσα, οπότε τον καθιστούν τοποθεσία στόχο είτε για μόνιμη κατοικία είτε ως τόπο προσωρινής διαμονής και διακοπών. Έχει επίσης μεγάλη εγγύτητα με πολλές από τις αρχαιότητες της βόρειας Ελλάδας, μνημεία και αξιοθέατα, όπως οι εντυπωσιακοί βράχοι με τις μονές των Μετεώρων, και συνεπώς προσφέρει μία τεράστια ποικιλία εναλλακτικών δραστηριοτήτων για τον κάτοικο της περιοχής, όπως και για τον επιχειρηματία. Να σημειωθεί ότι ολόκληρη η περιοχή της Πιερίας είναι προσβάσιμη, μέσω της πρόσφατα ολοκληρωμένης εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αλλά και μέσω του σύγχρονου σιδηρόδρομου που συνδέει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Συνεπώς ένα είναι αυτό που μέχρι τώρα σας λείπει. Το να βρεθείτε εδώ! Κι αν θέλετε να το αλλάξετε, βιαστείτε! Τέτοιες ευκαιρίες δεν μένουν διαθέσιμες για καιρό.